На село заживя Валди Тотев. Приятелката на музиканта - Димитрина, го

...
На село заживя Валди Тотев. Приятелката на музиканта - Димитрина, го
Коментари Харесай

Валди Тотев: София е пълна с простаци

 На село заживя Валди Тотев. Приятелката на музиканта - Димитрина, го предиздвикала да се реалокират от София в малко обитаемо място без шумотевица. От няколко години двамата са поданици на русенското село Писанец. То се намира сред Разград и дунавския град. Новият дом на Тотев не е определен инцидентно. Половинката му Димитрина е цигуларка и работи в Русенската държавна опера. Затова решили да се заселят наоколо до работата на нежната половинка. 

" На село е най-добре ", споделя Тотев.  " Спокойно е. Мога да създавам отвред. Не е нужно да съм в София непрекъснато. А и към този момент мразя града, София е цялостна с простаци ", прибавя още Валди, който е внук на полк. Владимир Серафимов, воин от Балканските войни. " Щурецът " не усеща изцяло карантината, защото има двор в къщата си и може да излиза на въздух и да се раздвижва. 

В сложните месеци на изолацията единственото, което липсва на музиканта, е срещата му с публиката.  " С Димитрина съм по през целия ден. Това е изцяло задоволително за разтуха, кураж и благополучие. Не можех да се вуждам с внуците и приятелите, само че се веселя, че това отмина ", споделя музикантът. Днес Тотев рядко се прибира в дома си в София. Прави го единствено в извънредно належащ случай. Наскоро Тотев бе свикан в съда по дело. 

За да извърши гражданския си дълг, музикантът отишъл да столицата, само че незабавно откакто бе изслушан, се върна към русенското село. " Път ме чака. Не желая да заставам в София дълго ", споделя той, написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР